Jonge duiven Maaseik

24-07-2020 16:35

Zo , ben beetje laat vd week ,moest eerst de teleurstelling en onbegrip van de jonge duiven lossing laten bezinken . Wat een drama was het !! In mijn club in Wehl schat ik 90 duiven terug vd 188 gekorfde . Van veel liefhebbers hoor ik de zelfde signalen ,meer als de helft niet thuis . Zelf 11 vd 26 terug . 10x weg gehad met als verste bestemming Gennep .Minstens 5 x in de verzendmand waarvan 2x 2 nachten zodat ze wel moesten drinken .Helaas door grond mist ,lage bewolking ,kans op kruislossingen ,poolse en oost duitse lossing  een paar wolkjes boven Den Bosch ff zien ben ik nog wat vergeten ? o ja lage trog en hoge inversie .Eindelijk konden ze dan de lucht in . mooi alle wagens los en cc 6 en 7 volgens afspraak om half 11 de lucht in en die van ons knetterdol achterlatend . Die mochten 15 min later proberen thuis te komen . Nou resultaat bekend . Dit was voor mij aanleiding om een mail naar bestuur via Arjan vd Willinge te sturen met als vraag waarom wij als zuid en cc 8 zo behandeld worden . Ook al met de puntentelling kampioenschappen en het zo indelen dat alleen wij met de Duise liefhebbers in de maag zitten . Het antwoord volgt hieronder

Beste Jan ,

Ik ontving een reactie op de lossing Maaseik die ver beneden peil is . Ik heb begrip voor je teleurstelling en frustatie . Die leven bij mij ook .Maar reageren zoals je doet is verwerpelijk .Onze vervoer -en lossings commissies doen in overleg met het IWB,Zimoa,en de hoofd-convoyeurs ieder weekend hun uiterste best om de duiven zo goed mogelijk aan de start te brengen en verantwoord te lossen .Niemand heeft er immers baat bij als er duiven verloren gaan .De ervaring van afgelopen decennia leert dat er helaas altijd vluchten zullen zijn die verkeerd aflopen. Het weer is soms een ongrijpbaar fenomeen en zo ook de reden dat de duiven slecht naar huis komen .Als we al die factoren volledig in de hand zouden hebben ,alles zouden weten over de relatie tussen het weer en de orientatie van duiven dan zou er nooit meer sprake zijn van een rampvlucht . Maar dat is jammer genoeg niet het geval . We moeten ons dus bewust blijven dat het mis kan gaan ,ook onder schijnbaar goede omstandigheden .We zullen zoals in geval Maaseik daarvoor vaak geen onomstotelijke verklaring hebben .Reageren zoals je doet getuigt niet van enig begrip voor de risico volle taak bij lossingen die belangeloos door onze commissie leden worden uitgevoerd . Je reactie bied ook geen enkel handvat voor verbetering van lossingen omdat je suggesties o.i. slechts gebaseerd zijn op een boosheid die mede veroorzaakt wordt door andere zaken dan de lossing in Maaseik .

Aller eerst blij dat ik uberhoudt een reactie gekregen heb . Dat het moeilijk is begrijp ik ook maar waarom wij altijd  aan de kant waar de klappen vallen ziiten ... niet ! Als het heldere blauwe lucht is met een paar witte wolken kan mijn kleinkind van 4 jaar ook wel lossen .Maar als het ook maar iets grijs aan de lucht is en er vallen hier en daar wat druppels moeten alle instanties erbij gehaald worden .

Ik zet er nu een steep onder en ga weer over tot de orde vd dag en dat is verder gaan met hetgene wat ik nog over heb . Het zullen wel niet allemaal slechte zijn die weg zijn maar ook zeker geen goeie .

Wens jullie allen toch nog een mooi vervolg van het seizoen toe .

groet J.P.