Eerste jonge duiven vluchtHeusden/Zolder voor Peter Krus

30-06-2019 12:02

           De eerste jonge duivenvlucht werd een overwinning voor Peter Krus Loerbeek . Hadden we dinsdag al een hoop verliezen onder de jongen , toch werden er nog 750 jongen op reis gestuurd naar Heusden/Zolder ongeveer 120 km om samen met de oude duiven los te worden gelaten . Ikzelf ben er niet zon voorstander van omdat de oude duiven zich corrigeren onder het vliegen en de jonge als schapen de eenmaal gekozen richting verder volgen . Ook nu weer dramatische verliezen en wat mij betreft gauw stoppen met dit geexperimenteer !!!! Een concours dat 5,5 uur openstaat zegt genoeg .

Maar Peter die tot nu toe  een goed seizoen draait , had de snelste van onze CC en wist er 7 in de punten te spelen .Het hadden er twee meer kunnen zijn als ze niet zo vroeg(1uur) hadden afgeslagen . Bij thuiskomst hiervan zaten deze al in het hok en hadden in CC nog in de prijzen gezeten .

Peter is een zeer bezig baasje ,heeft een eigen bedrijf waar hij bij nacht en ontij er uit moet om bij de boeren de computer gestuurde voeder machines te laten funtioneren . Het is dan ook niet vreemd dat bij Peter het voederen , verduisteren , het loslaten en binnenkomen allemaal automatisch  gebeurd wat een prima uitkomst is bij zijn werk tijden . Ook als we bij de Zwaan in moeilijkheden zitten met de apparatuur is hij nooit te beroerd om de helpende hand te bieden , iets waar we hem zeer erkentelijk voor zijn . De overwinnaar komt uit een schimmel gekregen van Jos Buiting Angerlo en een Belg van de markt in Lier .

Peter van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning .

groet J.P.