5é Vitesse vanuit Charlevilles prooi voor Peter Jansen

14-05-2018 20:39

                      Het was afgelopen zaterdag perfect duiven weer !!

Mooie blauwe lucht , zonnetje erbij en een kalm zuid-oosten windje voorspelde een mooie vlucht . Wonder boven wonder konden ze zelfs al om 08.15 gelost worden , iets wat mij een decennia geleden lijkt . Er werden door de kenners variabele aankomst tijden voorspeld van 11 u tot half 12 . Ook mijn oppas maatje Frans T. was te laat !! had de eerste net binnen toen hij door de poort kwam . Eerlijk gezegd had ik ook zo rond half 12 pas de eerste verwacht . De grote winnaar deze morgen was onze duiven goeroe uit Kleef , Peter Jansen . Met alweer zijn derde CC overwinning was hij niet alleen ons maar de hele afdeling te snel af .  Hoezo op de voorhand niet gunstig met hoge snelheid  ??  Peter was de snelste van maar liefst 22.503 duiven en dat zijn er me nog al wat .

Verder valt op dat onze CC montferland met maar liefst 49 duiven bij de eerste 100 van de afdeling zitten wat maar weer eens bevestigt  de sterkte van CC3 in de kring en afdeling .

Ook een eervolle vermelding voor Eric Aaldering Vredesbode Didam die met 10 uit 10 dit weekend de beste hokprestatie van Nederland neerzette en dit vrijdag in het Spoor der kampioenen vermeld ziet worden . Eric Proficiat !!

Peter proficiat met je mooie overwinning en ongetwijfeld volgen er nog een paar !!

groet J.P.